Home > News
[2007] - [2006] - [2005] - [2004] - [2003] - [2002] - [2001]

Alastaro Truck Race/Super 2000 Race -raportti
[01 Aug 2004]
Alastarolla ajettiin tänä viikonloppuna European Truck Race -sarjan osakilpailu. Paikalla oli siis isompaa kalustoa Euroopasta. Samalla kilpailu oli myös Super 2000 Race -sarjan kauden neljäs osakilpailu. Lisäksi muina luokkina nähtiin myös Formula Fordit sekä Porsche Carrera Cup Scandinavia.

[tulokset] - [kuvat]

Haapalainen jälleen voittamaton

Super 2000:ssa Olli Haapalainen ei tänä viikonloppunakaan päästänyt ketään kaventamaan pistejohtoaan. Vaikka muiden, etenkin Pasi Lähteenmäen, odotettiin jälleen kaventaneen eroa Haapalaiseen, ei ykkössijoja taaskaan jaettu muihin osoitteisiin.

Kilpailuviikonlopun erilaisuuden vuoksi Supereiden ensimmäinen lähtö ajettiin jo lauantaina. Haapalainen starttasi paalulta iltapäivän kilpailuun. Huonon lähdön vuoksi hän putosi pari sijaa lähdössä ja kärkeen ampaisi toisesta ruudusta Pasi Lähteenmäki. Haapalainen kuitenkin nousi pian Lähteenmäen kantaan, jonka jälkeen miehet karkasivat muilta ja Haapalainen yritti kovasti päästä Lähteenmäen ohi ja onnistuikin siinä kilpailun loppuosalla. Lauantain lähdön tulokset siis Haapalainen, Lähteenmäki ja Indrek Sepp.

Sunnuntain toiseen lähtöön lähdettiin tuttuun tapaan käännetyssä järjestyksessä. Paalulta starttasi lauantaina viimeiseksi jäänyt Kari Grönthal. Vierelleen hän sai Martti Huttusta tuuranneen Ari Laivolan, joka on uusi nimi radalla. Laivola on paremmin tunnettu rallipuolelta. Grönthal piti lähdössä paikkansa ja sai peräänsä Jukka Ylitalon. Kolmantena ajoi Jani Vuorinen. Melkein heti kilpailun alettua alkoi sataa hieman vettä, mutta ei kovin rajusti. Lähteenmäki ja Haapalainen tekivät tuttuun tapaan nousuaan. Parin kierroksen sisään Lähteenmäki oli noussut toiseksi. Pian myös Haapalainen liittyi Lähteenmäen kantaan. Näin ajettiin muutaman kierroksen verran kunnes Grönthal joutui keskeyttämään ohjauksen petettyä. Kilpailu jäi näin Lähteenmäen ja Haapalaisen välille. Lähteenmäki sai pidettyä Haapalaisen takanaan pitkästä ahdistelusta huolimatta aina kierrokselle 12 asti, jolloin Haapalainen kuittasi kärkeen. Parivaljakko ajoi tässä järjestyksessä jälleen maaliin. Haapalainen ei saanut kuitenkaan venytettyä enempää eroa Lähteenmäkeen ja maalissa heidät erottikin vain 0.995 sekuntia. Laivola ajoi erittäin hienosti kolmanneksi.

Haapalainen johtaa Super 2000 -luokan SM-pisteissä ylivoimaisesti. Hänellä on jo 165 pistettä. Toisena olevalla Vuorisella on 110. Kolmantena Lähteenmäki (108) ja neljäntenä Indrek Sepp (100).

Sport 2000:ssa lauantain lähdön voitti kauden mittaan jo tutuksi tulleeseen tapaan Jarno Kalliomäki. Sunnuntaina hänen voittoputkensa koki kuitenkin kolauksen. Hän oli matkalla jo kauden kahdeksanteen voittoonsa kun hänen Honda Integrandsa koki moottoririkon. Kilpailu jäi täten Sami Haaparannan ja Tero Tupalan välille. Heidän taistelu huipentui viimeiselle kierrokselle Lemminkäisen mutkaan, jossa kaksikko kolaroi niin että Tupala pyörähti hiekalle ja jäi sinne kun Haaparanta kurvasi voittoon. Tupala sijoittui silti lähdön toiseksi. Touring Salooneissa viikonlopun tuplavoiton korjasi Jarno Ollikainen.

Formula Fordeissa suomalaisvoitot jatkuivat

Formula Fordeissa ajettiin Suomen sekä Ruotsinmestaruuskilpailut. Kokonaistuloksissa suomalaiset pitivät edelleen pintansa. Lauantain lähdössä kärkikolmikko oli Juho Annala, Aki Sandberg ja Jarno Metso.

Sunnuntain kilpailuun lähdettiin lauantain kilpailun mukaisesti. Kärkeen ampaisivat Annala ja Metso ja he ottivat pian pienen hajuraon muihin. Kilpailu voitosta käytiinkin heidän kesken. Annala yritti kovasti ohitusta Metsosta ja se ratkaisi käytännössä koko kilpailun. Autot osuivat toisiinsa ja ajautuivat ulos radalta. Metso pääsi pian takaisin, mutta Annala joutui oikomaan rataa päästäkseen takaisin radalle. Kilpailunjohto antoi tästä hyvästä Annalalle hylkäyksen. Metso ajoi siis näin voittoon. Annalalle olisi riittänyt kakkossijakin maksimi SM-pisteiden saamiseksi, koska Metso ei ole ilmoittautunut sarjaan! Toiseksi lähdössä sijoittui Sami Isohella ja kolmanneksi Tommi Anttila.

Annala säilytti SM-pistejohtonsa, mutta hylkäyksestä saattaa olla vielä haittaa hänen mestaruushaaveilleen, koska kärki on sen verran tasaista. Annalan onneksi pisteissä kakkosena olevan Markus Niemelän viikonloppu ei sujunut kovinkaan hyvin (keskeytys ja neljäs sija).

Rudholm Porsche-voittaja

SM-sarjan kisoissa vieraili tällä kaudella toistamiseen Porsche Carrera Cup Scandinavia. Toukokuussa Ahvenistolla mielenkiintoa luokkaan toi Mika Häkkisen osallistuminen ja menestyminen. Tällä kertaa Porschen ohjaimiin hyppäsi suomalaisista Olli Haapalainen. Hän ei kuitenkaan yltänyt SM-sarjassa totuttuun vauhtiin. Lauantaina hänet hylättiin kolarin vuoksi ja sunnuntaina hän ajoi kuudenneksi. Viikonlopun tuplavoiton kirjasi nimiinsä Robin Rudholm.

Östreich voittoon Super Race Truckseissa

Alastaron kilpailu oli pääasiassa FIA:n European Truck Racing Cupin osakilpailu. Mukana olivat niin Super Race Trucks kuin Race Trucks -luokan kalustoa Euroopan sarjasta.

Super Race Truckseissa on tänä vuonna ollu vain viisi vakiokuljettajaa ja vain he olivat saapuneet Suomeenkin. Harmittavan vähän kilpailijoita lajin ykkösluokkaan. Silti viiden auton voimin saatiin kohtuullista kilpailua aikaiseksi. Luokan lajittelu- ja cup-lähtöjen voittoon ajoi keltaisella Volkswagenilla kuorma-autoista jo pitkään tuttu nimi Markus Östreich. Ensimmäisen lähdön kakkoseksi ajoi Antonio Albacete ja kolmanneksi David Vrsecky. Toisessa lähdössä palkintopallin muut sijat miehittivät Vrsecky ja Ralf Druckenmüller. Race Trucks -luokassa molempien lähtöjen voittoon ajoi Jochen Hahn Mercedeksellä.

Kuvia sunnuntain kilpailuista tulossa ensi viikon loppuun mennessä.

All pictures on this internet site are copyrighted material and owned by their respective creators or owners.
Publication, copying or any other use of the pictures in whole or partially without a permission of the copyright holder is prohibited.